Loading

10 činjenica koje će vas iznenaditi

Od boje namirnice do sadržaja masnoće i nutritivne vrijednosti, donosimo neke činjenice o tome šta konzumiramo, o porijeklu i proizvodnji namirnica od onoga što nam je poznato do nekih rijetko spominjanih istina.

Donosimo 10 činjenica koje će iznenenaditi mnoge:

1. Narandžasti paradajzi bi mogli biti zdraviji od crvenih

2. Želatina se pravi i od govđih ostataka i svinjske kože

3. Redovno konzumiranje jaja ne povećava rizik od kardiovaskularnih oboljenja

4. Mnogi čajevi i kafe bez kofeina su proizvedene koristeći karcinogena sredstva

5. Pića koja sadrže hibiskus imaju najviše antioksidanasa

6. Zgnječite bijeli luk i čekajte 10 minuta prije pripremanja da bi maksimizirali njegove zdravstvene dobrobiti

7. So djeluje pozitivno za ljudsko zdravlje

8. Vanilija stvara laganu ovisnost i prekida bakterijsku infekciju

9. Piletina sadrži 266 % više masnoće nego što je to bilo prije 40 godina

10. Dugo vremena prije nego što je mrkva pripitomljena bila je ljubičasta

 

Više na: http://eatlocalgrown.com/article/13743-food-facts-surprise-you.html

Dobre Kalorije
Right Menu Icon