Loading

Aromatični krompir

Potrebno:

  • Krompir (manji komadi)
  • Maslinovo ulje (1-2 kašike)
  • Maslac sa bijelim lukom
  • Začini po želji (peršun , majčina dušica, koriander, curry, kurkuma, vlasac, divlji bijeli luk)
  • So i biber po želji

 

Priprema:

  • Maslac ostavite na sobnoj temperaturi, dodajte mu sitno isjeckan bijeli luk i peršun, izmiješajte i koristite za razna jela. U ovom slučaju  ga koristite da začinite krompir nakon pečenja.
  • Krompir pecite s korom u zatvorenoj tepsiji dok ne bude napola pečen, a onda otkrijte i pecite još dvadesetak minuta.
  • Kada je pečeno pospite začinima, maslinovim uljem i dodajte pripremljeni maslac.
  • Servirajte sa mladim sirom i salatom po želji.

 

krompir

 

Pripremila: Narcisa Turković

Dobre Kalorije