Loading

Bakalar s povrćem

Potrebno (za 4 osobe):

  • 400-500 g bakalara
  • Povrće po želji (mrkva, grašak, kukuruz, šampinjoni, celer, čicoka, bijeli luk, crni luk, peršun)
  • so, biber, maslinovo ulje

 

Priprema:

  • Bakalar posolite, pobiberite, pospite maslinovim uljem (dodatno lijep ukus daje maslinovo ulje sa začinskim biljem)
  • Pospite izrendanim bijelim lukom, peršunom i tanko isjckanim crnim lukom
  • Stavite da se zapeče 10-15 minuta u već zagrijanoj rerni
  • Izvadite i pospite povrćem, te još malo posolite samo povrće
  • Pecite još 15 min na 220°
  • Nakon što je povrće na pola pečeno, polijte ga vrhnjem za kuhanje, ali ne previše, te ponovo vratite 10 minuta u rernu.

 

bakalar

Pripremila: Emina Okanović-Čivić

Dobre Kalorije
Right Menu Icon