Loading

Banana-čoko mafini

Sastojci (za 16 mafina):

  • 2 jajeta
  • 2 zrele banane
  • 1,5 šolja zobenih pahuljica
  • 1 šolja sirovog kakaoa
  • 1,5 šolja očišćenih hurmi
  • 1/2 šolje heljde potopljene u soku od 1 narandže
  • 200 ml mlijeka
  • 1 šolja kokosovog ulja (može i obični maslac ili maslinovo ulje)
  • 1 prašak za pecivo (ili 1 kašika sode bikarbone)

mafini

 

Priprema:

  • U multipraktik stavite zobene pahuljice i pustiti da se melju. Ne trebaju biti skroz sitne kao brašno, ali je bolje ako ih malo usitnite.
  • Tome dodajite kakao i prašak za pecivo. Promiješajte.
  • Pustitie da multipraktik radi i dodajite jaja, mlijeko, kokosovo ulje, banane, hurme.
  • Izmiješajte i isključite.
  • Onda dodajte zrna heljde i izmiješajte ručno.
  • Punite kalupčiće za mafine, tako da napunite 2/3 kalupa.
  • Pecite u rerni na 180 stepeni C, oko 40 minuta.
  • Ostavite da se malo ohlade i izvadite iz kalupa, pa ohladite do kraja.
  • Ovi mafini su iznutra “mecavi” zbog hurmi i banane u sastavu.

Izvor: Dobre kalorije

Dobre Kalorije
Right Menu Icon