Loading

Besplatna edukacija o povrtlarstvu

Općina Novi Grad Sarajevo će u saradnji sa Poljoprivredno – prehrambenim fakultetom u Sarajevu realizovati projekat ”Razvoj povrtlarstva na otvorenom i zatvorenom prostoru u cilju samoodrživog razvoja”, a predavanja će održati doc.dr. Lutvija Karić, profesorica za oblast povrtlarstva na navedenom fakultetu. Edukacija je besplatna za sve zainteresirane stanovnike općine Novi Grad Sarajevo. Projekat obuhvata održavanje teoretske i praktične nastave, prezentovanje predavanja u elektronskom i pisanom obliku i dodjelu certifikata polaznicima kursa.

Raspored održavanja edukacije:
11.03. (srijeda) – teoretska edukacija na temu „Proizvodnja povrća u plastenicima -1 dio”
18.03. (srijeda) – teoretska edukacija na temu „Proizvodnja povrća u plastenicima – 2dio”
21.03. (subota) – praktična edukacija na temu „Proizvodnja povrća u plastenicima”
01.04. (srijeda) – teoretska edukacija na temu „Proizvodnja povrća na otvorenom”
04.04. (subota) – praktična edukacija na temu „Proizvodnja povrća na otvorenom”

Teoretska edukacija će se održati u prostorijama Općine Novi Grad Sarajevo u terminu od 18.00-19.30 sati, a praktična edukacija na oglednom poligonu Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta na Ilidži u terminu od 11.00-12.30 sati.

Svi građani koji su zainteresirani za prisustvovanje na edukacijama mogu se prijaviti do 06.03.2015. godine (petak) putem prijavnog obrasca koji se može preuzeti u mjesnoj zajednici ili putem web stranice Općine Novi Grad Sarajevo.

Popunjeni prijavni obrazac dostaviti putem mjesne zajednice ili putem e-maila: poljoprivreda1@novigradsarajevo.ba. Građani koji su već ispunili prijavne obrasce treba samo da potvde prisustvo na edukaciji putem e-maila ili telefona broj 033 291-253.

Izvor: http://www.novigradsarajevo.ba/

Dobre Kalorije