
- Stats: 2526 2
- Posted: 13. Oktobra 2018.
- Category: Ishrana djece, Recepti, Slatko, vijesti
Bezglutenski keksići
Ovaj odlični recept s nama je podijelila Narcisa Turković. Pogodan je za ishranu bez glutena. Djeca će također uživati. Ako želite da budu čokoladni, u tijesto možete dodati kakao.
Detalji
- Vrijeme pripreme: 00:10
- Vrijeme kuhanja: 00:10
- Kuhinja: Moderna
Sastojci
- 1/3 šolje tahin paste (pasta od susama)
- 1/3 šolje meda
- 1/2 kašikice sode bikarbone
- 1 kašikica arome vanilije
- 1/2 kašikice soli
- 1 1/2 šolja bademovog brašna
- Susam, kokosovo brašno, usitnjeni lješnjaci itd.
Priprema
- 1Umijesite sve sastojke osim susama.
- 2Oblikujte u oblike po želji i uvaljajte u susam. Umjesto susama možete koristiti kokosovo brašno, isjeckane ili samljevene lješnjake itd.
- 3Pecite na 180 stepeni celzijusa, oko 10 minuta.