Loading

Bezglutenski keksići

Ovaj odlični recept s nama je podijelila Narcisa Turković. Pogodan je za ishranu bez glutena. Djeca će također uživati. Ako želite da budu čokoladni, u tijesto možete dodati kakao. 

Detalji

  • Vrijeme pripreme: 00:10
  • Vrijeme kuhanja: 00:10
  • Kuhinja: Moderna

Sastojci

  • 1/3 šolje tahin paste (pasta od susama)
  • 1/3 šolje meda
  • 1/2 kašikice sode bikarbone
  • 1 kašikica arome vanilije
  • 1/2 kašikice soli
  • 1 1/2 šolja bademovog brašna
  • Susam, kokosovo brašno, usitnjeni lješnjaci itd.

Priprema

  • 1Umijesite sve sastojke osim susama.
  • 2Oblikujte u oblike po želji i uvaljajte u susam. Umjesto susama možete koristiti kokosovo brašno, isjeckane ili samljevene lješnjake itd.
  • 3Pecite na 180 stepeni celzijusa, oko 10 minuta.
Dobre Kalorije
Right Menu Icon