Loading

Bezglutenski kolač s mrkvom

Ovaj kolač smo pripremili specijalno za ponudu restorana Cordoba na Ilidži (hotel Krone), u čijoj ponudi se nalazi od 2017. godine. U dogovoru sa osobljem moći ćete naručiti i ostala jela bez glutena. Cordoba je healthy friendly restoran. Dobro došli!

Potrebno za koru:

  • 3 jaja
  • 6 kašika kokosovog ulja
  • 2 banane
  • 150 g hurmi
  • 4 srednje mrkve
  • 1 šolja mljevenog rogača
  • 1/2 šolje grožđica
  • 1/2 šolje orašastih olodova po želji
  • malo rendanog đumbira, 2-3 kašikice cimeta
  • 1 prašak za pecivo

 

Potrebno za kremu:

  • 100 g domaćeg kajmaka (eventualno mileram)
  • 1/2 limuna
  • 2-3 kašike meda
  • preprženi lješnjaci za ukras

 

Priprema:

  • U multipraktiku sameljite (sve skupa) jaja, hurme, banane i kokosovo ulje. Dobićete gustu smjestu.
  • Dodajte orašaste plodove, pa opet sameljite i dodajite ostale sastojke (osim mrkve), tako da se sve pretvori u jednoličnu smjesu.
  • Mrkvu izrendajte na sitno i na kraju umijesite u smjesu ručno.
  • Istresite smjesu na kalup obložen papirom, promjera 25 cm.
  • pecite na 200 stepeni C, oko 25 minuta.
  • Ohladite na sobnoj temperaturi.
  • Za kremu pomiješajte kajmak, so od limuna i med i prelijte po ohlađenom kolaču.
  • Ukrasite poprženim lješnjacima. Režite na željene komade.

 

Ovaj kolač smo pripremili specijalno za ponudu restorana Cordoba na Ilidži (hotel Krone), u čijoj ponudi se nalazi od 2017. godine. U dogovoru sa osobljem moći ćete naručiti i ostala jela bez glutena. Cordoba je healthy friendly restoran. Dobro došli!

Dobre Kalorije
Right Menu Icon