Loading

Chia puding sa čokoladom i kikiriki puterom

Sastojci za čokoladni dio:

  • 1 šolja mlijeka po izboru (kokosovo, bademovo i dr.)
  • 1/4 šolje chia sjemenki
  • 2 supene kašike meda ili bilo kojeg drugog zaslađivaca
  • 2 i 1/4 supene kašike gorkog kakao praha
  • 1 čajna kašika ekstrakta vanilije (opcioni sastojak)
  • prstohvat soli

Sastojci za dio sa kikiriki puterom:

  • 1 šolja mlijeka po izboru (kokosovo, bademovo i dr.)
  • 1/4 šolje chia sjemenki
  • 2 supene kašike meda ili bilo kojeg drugog zaslađivača
  • 1/4 kikiriki nezaslađenog putera (ili bilo kojeg drugog putera sa orašastim plodovima bez šećera i dodatnih zaslađivača)
  • 1 čajna kašika ekstrakta vanilije (opcioni sastojak)
  • prstohvat soli

 

Priprema:

  • U odvojenim posudama pomiješajte navedene sastojke za svaki puding.
  • Ostaviti preko noći ili najmanje 4 h u frižideru kako bi chia sjemenke omekšale, nabubrile i kako bismo dobili masu konzistencije pudinga u obje posude.
  • Puding servirajte u slojevima: red čokoladnog pudinga, pa red pudinga sa kikiriki puterom.
  • Po želji pospite sa malo zdrobljenog kikirikija, čokolade, meda ili sitno izrezanog voća.
  • Napomena: Ovo je kolčina dovoljna za 2-3 porcije.

 

 

Pripremila: Dženana Hanjalić-Zimić

Leave a Reply