Loading

Ciklus radionica u vrtiću “Sretno djetinjstvo”

Sa vrtićem “Sretno djetinjstvo” dogovorena je saradnja u vidu održavanja ciklusa radionica i pomoći pri planiranju jelovnika.

Dr. Safija Softić-Namas održala je do sada dvije radionice. Prva radionica je održana 4.5.2017. godine u vidu prezentacije pravilne i nepravilne ishrane i razgovora sa starijom grupom djece. Djeca su aktivno učestvovala u prezentaciji svojim znanjem i rado su iznosila svoje viđenje ishrane. 

Druga radionica je održana 18.5.2017. godine kada su djeca imala priliku praktično praviti zdravi slatkiš. Uz pomoć doktorice pravili su energetske kuglice, uživali u ukusu i vrlo aktivno sarađivali i razgovarali o slatkišima. Glavni sastojci kuglica su hurme, zobene pahuljice i bademi, o kojima su djeca pričala kao o vrlo zdravim namirnicama. Obzirom na to da su svojim rukicama pravili kuglice bili su vrlo raspoloženi i da ih pojedu, pa čak uzmu još po jednu. 

Dobili su zadatak da kući sa roditeljima pripremaju zdrave slatkiše i razgovaraju o njihovom pozitivnom uticaju na zdravlje. 

Planira se nastavak saradnje i dalje zajedničko zalaganje u popravljanju ishrane mališana, kako bi na što lakši način usvojili zdrave navike u ishrani.

Sada zavirite u galeriju i pogledajte kakva je atmosfera vladala na skorašnjoj radionici.

X