Loading

Čokoladni mousse od domaće čokolade

Sastojci (za 4 porcije): 

  • Voda od konzerviranog slanutka (1 konzerva ili tegla)
  • 50 g kokosovog ulja
  • 50 g meda
  • 20 g sirovog kakaoa
  • čili po želji

Priprema: 

  • Vodu od slanutka ocijedite i dobro izmiksajte mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag.
  • Kokosovo ulje otopite na vrlo blagoj vatri, dodajte mu med i kakao i dobro izmiješajte. 
  • Ovu smjesu vrlo lagano dodajite šlagu i lagano miješajte kržnim pokretima dok se lijepo ne ujednači smjesa.
  • Držite u frižideru sve do samog konzumiranja. Ova smjesa je osjetljiva na temperaturu, brzo se razdvoji ako stoji izvan frižidera.
  • Odozgo pospite ukrasom po želji. Probajte posuti čilijem u prahu. To je odlična kombinacija.

 

 

Pripremila: Emina Okanović-Čivić

Dobre Kalorije
Right Menu Icon