Loading

Dobre Kalorije na Danu nacionalnih manjina

Dana 28. marta 2015. godine, održaće se prvi Dan nacionalnih manjina u Gradu Sarajevu.

 

Dobre Kalorije su ponosni partner u ovom bitnom projektu za Grad Sarajevo. Prvi dan nacionalnih manjina posvećen je hrani. Na manifestaciji ćete moći naći tradicionalna jela nacionalnih manjina, probati ih i dobiti besplatnu knjigu recepata. Uz to, pripremljen je dječiji kutak s radionicama i još puno toga lijepoga.

Stručni tim našeg portala će odabrati po jedno zdravo jelo svake nacionalne manjine koja učestvuje u projektu i nagraditi odabrana jela našom lentom. Osim toga moći ćete naći recepte nagrađenih jela na našem portalu od ponedjeljka,  16.2.2015. godine, kao i u kuharici koju ćete moći dobiti na samoj manifestaciji.

Na manifestaciji ćemo proglasiti najzdravije jelo od svih odabranih i predstavniku dodijeliti priznanje i lentu za najzdravije jelo manifestacije.

Ovaj datum obavezno rezervišite da posjetite manifestaciju, probate jela i upoznate različite kulture u gradu Sarajevu.

nacionalne manjine

 

Portal dobrekalorije.ba učestvuje u prjektu Grada Sarajeva ”Dani nacionalnih manjina u Gradu Sarajevu” na način da inspiriše na pripremu zdravih jela i jednom takvom za svaku manjinu dodjeljuje priznanje. Sam projekat za cilj ima da se udruženjima koja okupljaju nacionalne manjine u Gradu Sarajevu, omogući predstavljanje njihovog rada, projekata, kulture, tradicije, kuhinje, rukotvorina, umjetnosti i drugih aspekata njihovog identiteta, a sve to kroz Dane nacionalnih manjina u Gradu Sarajevu koji će se organizovati tri puta u 2015. godini.

Više o projektu na: https://www.facebook.com/nacionalnemanjineusarajevu/timeline

Dobre Kalorije