Loading

Dresing za salatu

Osnovni dresing za salatu sadrži:

– limunov sok (ili sirće)

– maslinovo ulje

– so

Video recept možete pogledati ovdje.

To su tri neizbiježna sastojka za dobar preljev za salatu. Postoji mnogo varijacija koje se mogu napraviti koristeći ovaj osnovni sastav. Limunov sok se iscijedi u teglicu i na to se doda maslinovo ulje u omjeru 1:3. Kada budete sipali ove dvije tečnosti u teglicu one će se odvojiti tako da ćete moći vidjeti taj omjer, nećete morati mjeriti prethodno. U to se doda soli po želji.

Zatvorite teglu dobro i promućkajte tako da se napravi emulzija. Dobićete bjelkastu tečnost, jer će se ulje i limunov sok dobro pomiješati.

Salatu dobro operite i osušite. Stavite je u posudu za serviranje i dresingom prelijte polako, tako da dresing prelije gotovo sve dijelove. Nemojte pretjerivati, jer će kiselina iz dresinga skuhati salatu i neće ostati zelena. Nemojte miješati salatu kada je prelijete dresingom. On će polako ući u sve dijelove i nema potrebe da miješate i lomite listove.

Ako želite, ovome osnovnom dresingu možete dodavati razne dodatke, npr. jogurt, senf, razne paste, razne začine (bijeli luk, vlasac, biber, čili itd.).

Dobre Kalorije