Loading

Ekstravagantna torta bez sira

Kora

Sastojci: 

  • 1 mjerica svježih hurmi (očišćenih)
  • 1/2 mjerice sirovih badema
  • 1/2 mjerice sirovih oraha
  • kokosove pahuljice (kokosovo brašno)

Prirpema:

  • Hurme, orahe i bademe izmiksajte u blenderu dok se ne formira jedinstvena smjesa.
  • Pritisnite rukama u posudu promjera oko 20 cm, tako da se oblože i strane posude.
  • Smjesa je dosta ljepljiva pa će se lakše poravnati ako se pospe kokosovim brašnom i onda oblikuje u posudi.

 

Krema “sa sirom”

Sastojci:

  • 1 1/2 mjericu sirovog indijskog oraha potopite 4 sata u vodi (ako žurite dovoljno je pola sata u toploj vodi) i procijedite
  • 1/3 mjerice limunovog soka
  • 1/3 mjerice meda
  • 1/3 mjerice istopljenog kokosovog maslaca/ulja
  • 1 kašika javorovog sirupa

Priprema:

  • Sve sastojke izblendajte dok se ne dobije ravnomjerna smjesa/krema.
  • Prelijte koru kremom.

Premaz od jagode i kokosa

Sastojci:

  • 1 mjerica svježih jagoda
  • 2 kašike istopljenog kokosovog masla
  • 1 kašika meda

Priprema:

  • Sve sastojke izblendajte i prelijte preko kreme.
  • Stavite tortu u zamrzivač 2-3 sata.

Čokoladna krema

Sastojci:

  • 2 banane
  • 1/2 avokada
  • 2 kašike sirovog kakaoa
  • prstohvat soli

Priprema:

  • Izvadite tortu iz zamrzivača desetak minuta prije serviranja i ostavite je na sobnoj temperaturi.
  • U blenderu izmiksajte sastojke za čokoladnu kremu i premažite tortu. Po želji pospite kokosovim pahuljicama ili kokosovim brašnom.

 

Prirpemila: Layla says po ovom receptu.

Dobre Kalorije
Right Menu Icon