
Ekstravagantna torta bez sira
Kora
Sastojci:
- 1 mjerica svježih hurmi (očišćenih)
- 1/2 mjerice sirovih badema
- 1/2 mjerice sirovih oraha
- kokosove pahuljice (kokosovo brašno)
Prirpema:
- Hurme, orahe i bademe izmiksajte u blenderu dok se ne formira jedinstvena smjesa.
- Pritisnite rukama u posudu promjera oko 20 cm, tako da se oblože i strane posude.
- Smjesa je dosta ljepljiva pa će se lakše poravnati ako se pospe kokosovim brašnom i onda oblikuje u posudi.
Krema “sa sirom”
Sastojci:
- 1 1/2 mjericu sirovog indijskog oraha potopite 4 sata u vodi (ako žurite dovoljno je pola sata u toploj vodi) i procijedite
- 1/3 mjerice limunovog soka
- 1/3 mjerice meda
- 1/3 mjerice istopljenog kokosovog maslaca/ulja
- 1 kašika javorovog sirupa
Priprema:
- Sve sastojke izblendajte dok se ne dobije ravnomjerna smjesa/krema.
- Prelijte koru kremom.
Premaz od jagode i kokosa
Sastojci:
- 1 mjerica svježih jagoda
- 2 kašike istopljenog kokosovog masla
- 1 kašika meda
Priprema:
- Sve sastojke izblendajte i prelijte preko kreme.
- Stavite tortu u zamrzivač 2-3 sata.
Čokoladna krema
Sastojci:
- 2 banane
- 1/2 avokada
- 2 kašike sirovog kakaoa
- prstohvat soli
Priprema:
- Izvadite tortu iz zamrzivača desetak minuta prije serviranja i ostavite je na sobnoj temperaturi.
- U blenderu izmiksajte sastojke za čokoladnu kremu i premažite tortu. Po želji pospite kokosovim pahuljicama ili kokosovim brašnom.
Prirpemila: Layla says po ovom receptu.