Loading

FEBRUARSKI IZAZOV + nagradna igra

Ovaj mjesec uvodimo novi izazov, ali ne zaboravite ostati pri nekorištenju gaziranih pića!

Počinjemo sa izazovom korištenja probiotika u ishrani.
Brzi način života negativno utiče na normalnu floru naših crijeva, koja je sastavni dio imuniteta. Nepravilna ishrana, razne dijete, stres, a naročito korištenje antibiotika – sve to remeti probavne bakterije.
Da bismo obnovili bakterije koje su potrebne za održavanje imuniteta, možemo si pomoći korištenjem probiotika.

Izazov se sastoji u tome da svaki dan uvedete neki od probiotičkih namirnica u svoju ishranu. To su: jogurt, kefir, prirodno kiseljena zimnica, masline i dr.

U toku mjeseca februara ćemo pokazati i kako da sami napravite jogurt i druge namirnice koje sadrže probiotike, obzirom da većina probiotika koje možete kupiti u prodavnici uglavnom umre prije nego što dođe do našeg stola. Osim toga, moći ćete naučiti sve o probioticima i njihovom pozitivnom uticaju na organizam.

Uvođenjem probiotika ćete poboljšati imunitet, imaćete dobru probavu, bićete vitalniji i spremniji za svakodnevne pobjede.

Usput, radimo i malo istraživanje. Popunite anketu koju vidite u desnoj strani stranice.

Izazov je podržala firma Biona&Beyond sa svojim Sunfood brandom, tako što je poklonila paket svojih organskih proizvoda sretnom dobitniku kojeg ćemo izvući na kraju mjeseca. Više o sponzoru možete pročitati na: http://www.sunfood.ba/.

PRAVILA IGRE:

  • Sve što treba da uradite je da uvedete po jedan probiotički proizvod u svoju ishranu svaki dan i da u komentaru ovog posta na našoj FB stranici tagujete osobu koju izazivate da učini isto.
  • Možete tagovati više osoba čime se povećava mogućnost da ćete osvojiti vrijednu nagradu (Napomena: svaku novu osobu tagujte u novom komentaru!).
  • Pobjednika objavljujemo na kraju februara mjeseca.
  • Napomena: ukoliko živite izvan Sarajeva, troškove poštarine poklon-paketa snosite sami.
Dobre Kalorije