Loading

Foodini festival “U susret ramazanu”

Udruženje za promociju kreativnih rješenja „Smartraising“ u saradnji sa festivalom dobre hrane Foodini organizuje manifestaciju „U susret Ramazanu“, koja će biti održana u utorak 16. juna 2015. godine na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI centra), od 12:00 do 22:00h.

 

Pogledajte promo video:

Bliži se mjesec Ramazan – mjesec posta, druženja, samilosti i razumijevanja. Tokom Ramazana njeguju se prijateljske i rodbinske odnose više nego inače, a Ramazanska sijela su nezaobilazna.

Tek dva dana pred početak Ramazana održava se manifestacija „U susret Ramazanu“, čiji je cilj  prikazivanje i prezentacija Ramazanskih običaja koji su prvenstveno vezani za pripremu hrane i pića za iftar.

Primarni izlagači na manifestaciji će biti restorani, kompanije iz prehrambenog sektora, ali i svi drugi subjekti koji svojim djelovanjem mogu doprinijeti održavanju manifestacije (kao što su ambasade, nevladine organizacije, državni subjekti na svim nivoima i sl.)

Direktan pristup potencijalnim kupcima na najprometnijem gradskom trgu, prilika je za kompanije da na licu mjesta prezentuju svoje proizvode, da privuku nove kupce, a postojeće da podsjete na kvalitet svojih proizvoda.

Izlagači će imati na raspolaganju svoj štand na kojem mogu pripremiti, izložiti i prodavati svoje proizvode, tematski vezano za obilježavanje Ramazana. Na raspolaganju je i glavna bina, koja je izgrađena od kuhinjskih elemenata, gdje izlagač ima na raspolaganju najmanje 30 minuta da predstavi svoje proizvode široj publici.

Direktan kontakt sa građanima i turistima, prilika je za promociju bh. gastroturizma na početku turističke sezone te prilika da se turisti upoznaju sa lokalnim običajima vezanim za obilježavanje Ramazana. Slanje pozitivnih poruka u svijet koje sa sobom donosi Ramazan također je jedan od ciljeva manifestacije.

Ovoga puta ćete moći kupiti naše legendarne energetke kuglice, koje su idealne kao zdravi slatkiš koji će vas dugo držati sitim, što je bitno i u danima posta. Moći ćete probati i posebne napitke, kao što je limunada sa đumbirom i mentom, koje su također idealan napitak za ljetne ramazanske dane.

Pozivamo vas da posjetite naš štand na festivalu, popričate i probate divne kuglice, a možemo ih upakovati u poklončić kome će se svako obradovati.

 

foodini

 

Ako želite vidjeti kako je bilo na prošlom Foodini festivalu pogledajte ovdje.

Više o Foodini festivalu dobre hrane pogledajte ovdje.

 

Dobre Kalorije