Loading

Hljeb sa sjemenkama

Potrebno

Ista količina sljedećih sastojaka:

  • sjemenke tikve
  • ćurokot
  • chia
  • lan
  • susam
  • amaranth
  • gorki kakao prah
  • raževe pahuljice
  • raževo brašno
  • heljdino brašno
  • sojino brašno
  • integralno pšenično brašno
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1 kašika germe
  • 1 kašika jabukovog sirćeta.

 

hljeb

 

Priprema:

  • Sve sastojke pomiješajte. Dodajite tople vode i potkuhavajte, dok ne dobijete fino formiranu kuglu tijesta.
  • Obzirom na to da se sporo diže zbog malo glutena i težine samog tijesta, najbolje je zakuhati ga navečer, a ujutro ispeći.
  • Za pečenje ne treba ulje nego vlažnim rukama hljeb prebaciti u kalup obložen papirom za pečenje.
  • Kada je gotov, vrlo lahko se vadi.
  • Gotov hljeb zamotajte u krpu i stavite u plastičnu kesu, te na hladno mjesto da se odmori.

 

hljeb

 

Pripremila: Behara Batlak

Dobre Kalorije
Right Menu Icon