Loading

Hokaido tikva kao prilog piletini

Potrebno:

  • 500 g očišćene neoguljene hokaido tikve, može i bundeva
  • 4-5 manjih grančica ružmarina
  • peršuna po želji (5-6  grančica)
  • maslinovo ulje
  • 250 g slanutka
  • 250 g smeđeg graha
  • so, biber

 

hokaido

 

Priprema:

  • Kriške tikve poredajte na papir za pečenje i pospite krupno isječenim ružmarinom i peršunom, posolite i pobiberite i pouljite
  • Zamotajte i pecite na 200° oko 30 minuta.

 

hokaido

 

  • Nakon 30 minuta dodajte skuhan slanutak i grah.
  • Pecite još petnaestak minuta.
  • Piletinu dinstajte na maslinovom ulju na gril tavi ili pecite u rerni sa začinima.
  • Možete servirati uz rižu ili krompir, a može i bez toga.

 

hokaido

 

Pripremila: Emina Okanović-Čivić

Dobre Kalorije
Right Menu Icon