Loading

Hotel Bristol

 

Nagrađen kao jedan od vodećih hotela u Bosni – Hotel Bristol Sarajevo je prvorazredni međunarodni hotel sa savremenim dizajnom enterijera i eksterijera, modernim blagovaonama u čijoj blizini se nalaze mnogi objekti zanimljivi turistima i gostima na poslovnom putu. Hotel ima wellnes centar sa saunom i parnom sobom, fitness centar, poslovni centar i sobu za molitvu (mesdžid) i mnoge druge sadržaje.

Hrana u hotelu je halal, a inovativna kuhinja nudi sezonske i organske lokalne proizvode. Moderno koncipirani restoran The Brasserie nudi čuveno europsko gostoprimstvo i ležernu atmosferu. Služi regionalne specijalitete sa modernom interpretacijom, pripremljene isključivo od najfinijih sezonskih organskih proizvoda. Radno vrijeme restorana je od 12.00 do 00.00 h. Drugi tip restorana je News, restoran za radostan početak novog dana. Možete pratiti vijesti na velikom ekranu, surfati webom na iPad-ima putem bežičnog interneta ili čitati omiljene dnevne novine dok uživate u internacionalnim klasicima na vašem tanjiru. Elegantno ležeran i razigran dizajn i Live cooking stanica oduševljavaju goste. Doručak na bazi švedskog stola se nudi od ponedjeljka do petka od 05.30 do 10.00 h, subotom i nedjeljom od 05.30 do 11.00 h. Ručak, od ponedjeljka do nedjelje od 12.00 do 15.00 h. Večera, od ponedjeljka do subote od 18.00 do 23.00 h u restoranu News.

Café Bristol nudi najfinije internacionalne slastice, kolače i voćne pite uz širok izbor toplih i hladnih napitaka iz cijelog svijeta. Frappéi, limunade, mokteli prema ličnom izboru i još mnogo toga. Bogate sezonske ponude, uključujući mnogobrojne okuse pravog domaćeg sladoleda tokom ljetne sezone i zavodljive kombinacije čokolade da zagriju hladne zimske dane. Dostupni stolovi za pušače i nepušače od ponedjeljka do nedjelje od 08.00 do 23.00 h.

Za uživanje u istinskom doživljaju kafe, u Divanhani se nude pomno odabrane mješavine bosanske, turske i arapske kafe. Specijalitet kuće je arapska kafa pripremljena od najfinijih etiopskih Harari zrna, jedna od najstarijih sorti kafe koja se još uvijek proizvodi. Prepoznatljiva je po svom specifičnom voćnom okusu koji podsjeća na grožđe, obogaćena čarobnom aromom šafrana. Zaista, mjesto kao nijedno drugo. Divanhanu je moguće posjetiti od ponedjeljka do subote od 09.00 do 23.00 h.

Za vrijeme ramazana u hotelu se nudi jedinstven iftarski meni.

Mogućnost odmora uz izuzetan ugođaj, ljubazno osoblje, bogatu ponudu internacionalnih jela i pića su razlozi zašto trebate odabrati ovaj hotel.

Informacije možete pronaći na: https://www.facebook.com/pages/Hotel-Bristol/203669416320305

[Not a valid template]

Dobre Kalorije