Loading

Inicijativa „Energetske užine za volontere“

 

Volonteri koji idu na poplavljene terene se najčešće iscrpljuju i loše jedu, sve u cilju pomaganja onima koja je pomoć trenutno jako potrebna. Iz tog razloga smo odlučili da ne zaboravljamo ni na njih i da pokrenemo inicijativu pravljenja energetskih pločica koje će im pomoći da budu što efikasniji i da ne ugroze svoje zdravlje.

Nakon što smo objavili recept energetskih pločica i dali savjet svima koji su u mogućnosti da prave energetske užine volonterima koji idu na treren, i sami smo odlučili da ovu ideju praktično sprovedemo u djelo.

Ideju su svojim donacijama podržali firma Ga-me-ha, Meldina Ugarak, Lejla Silajdžić-Tabaković i nekoliko anonimnih donatora. Oni su donirali hurme, med, zobene pahuljice, bademe, sjemenke i pastu od susama, čime smo dobili sve sastojke koji su potrebni za pravljenje ove užine.

Naše pločice su do sada uručene volonterima i volonterkama iz sljedećih organizacija:

– CEO Nahla

– Pomozi.ba

–  HU Hedija

– šef ureda Belgijske ambasade i  šef Misije OSCE-a u BiH, Fletcher M. Burton

– Udruženje Svitanje

– grupa volontera iz Kladnja

– privatno organizovanim grupama

Ove energetske užine planiramo praviti sve dok traje odlazak volontera u krajeve pogođene poplavom. I dalje nam se možete javiti da naručite svoje energetske užine.

Zahvaljujemo se firmama i pojedincima koji su donirali sastojke za pločice.

Ova inicijativa zavisi od doniranih sastojaka, tako da apelujemo na sve koji su u mogućnosti da se svojim donacijama uključe u naš projekat.

 

Hvala ljudima koji daju sebe da bi pomogli drugima!

 

[Not a valid template]

Dobre Kalorije