Loading

Integralni kolač sa šumskim voćem

Potrebno:

  • 2 šolje zobenih pahuljica
  • 1/4 šolje mekinja (po želji)
  • 1/2 šolje isjeckanih badema
  • 1/2 supene kapike praška za pecivo
  • 1/2 kašikice soli
  • 1 kašikica cimeta
  • 1 1/2 šolja mlijeka (može i sojino, bademovo i sl.)
  • desetak očišćenih hurmi
  • 2 zrele banane
  • 2 kašike istopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • 1 šolja šumskog voća (miješano ili jedna vrsta)

 

interalni kolač

 

Priprema:

  • Zagrijati rernu na 220 stepeni C. Tepsiju premažite istopljenim maslacem.
  • Pomiješati suhe sastojke: pahuljce, mekinje, dio badema, prašak za pecivo, cimet i so.
  • Hurme potpite u mlijeko pola sata, pa ih viljuškom izgnječite. Tome dodajte i banane i iznječite ih.
  • Umutite jaje i dodajte ga prethodnoj smjesi.
  • Onda sastavite suhu sa vlažnom smjesom i dobro izmiješajte žicom.
  • Na kraju dodajte voće (smrznuto ili svježe) i lagano promiješajte drvenom kašikom da se ravnomijerno rasporedi.
  • Smjesu izlijte u tepsiju , pospite ostatkom isjeckanih badema.
  • Pecite 35 do 40 minuta
  • Ukoliko vam nije dovoljno sladak, kada servirate kolač, možete ga politi sa malo meda.

 

integralni kolač

Izvor: dobrekalorije.ba

Dobre Kalorije