Loading

Janjetina u vlastitom sosu

Potrebno:

  • Komadi janjetine (može biti i veći komad)
  • Crveni luk
  • Bijeli luk
  • Mrkva
  • Maslinovo ulje
  • Pekmez od šipka
  • So, kajenska paprika, biber, ružmarin (ili začini po vašoj želji)

 

janjetina

 

Priprema:

  • Pripremite marinadu tako što pomiješate maslinovo ulje i pekmez u omjeru 3:1.
  • U avanu istucite kajensku papriku, biber i so (možete koristiti i mljevenu), pa dodajte ulju i pekmezu.
  • Promiješajte i premažite komade mesa. Ostavite da stoji 2-3 sata.
  • Dobro zagrijte maslinovo ulje (koje se koristi za kuhanje), na to stavite komade mesa i povrća, koje ste samo prepolovili, kao i grančicu ružmarina (ili sitni ružmarin) i pustite da se meso dobro zapeče s obje strane.
  • Onda počnite dodavati po malo vode i poklopite da se krčka na laganoj vatri.
  • Što se duže bude krčkalo na laganoj vatri, to će janjetina biti mekanija, minimalno sat vremena.
  • Izvadite komade mesa sa strane.
  • Povrće izgnječite viljuškom i ostavite još par minuta da krčka. Onda procijedite i vratite sos u istu posudu u kojoj se peklo. Ako je pregusto dodajte još malo vruće vode i pustite da se ukuha do željene gustoće. Ako je prerijetko samo pustite da se ukuha.
  • Sos servirajte pored komada mesa.

 

Izvor: Dobre kalorije

Dobre Kalorije