Loading

Kelj sa pilećim prsima

 

Potrebno:

  • Manja glavica kelja
  • Prsa jednog pileta
  • 2 mrkve
  • 1 glavica crvenog luka
  • Bijelog luka po želji
  • Paradajz
  • Peršun
  • So i biber
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  • Pileća prsa izrežite na 4 komada
  • Kelj izrežite na četvrtine
  • Ostalo povrće izrežite na komade po želji
  • Sve poredajte u tepsiju
  • Polijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite
  • Pecite u rerni na 200 stepeni celzijusa, otprilike 40 minuta (prije vađenja iz rerne provjerite jesu li komadi piletine dobro pečeni u sredini)

Savjet:

  • Umjesto kelja možete koristiti kupus
  • Sastojke možete mijenjati po vašem ukusu
  • Ako izbacite crveni i bijeli luk, onda možete dodati druge začine
  • Nemojte dopustiti da se povrće prepeče i previše smekša da ne bi izgubilo sve nutritivne sastojke, a u isto vrijeme pazite da se piletina dobro ispeče.
  • Ako se bojite da piletina neće biti gotova u isto vrijeme kada i povrće režite je na manje komade

[Not a valid template]

Dobre Kalorije
Right Menu Icon