
Kolačići s avokadom
Da li ste probali zelene kolače?
Ne bojte se, nismo stavljali nikakve odvratne zelene dodatke. Od samo nekoliko prirodnih sastojaka napravite ove divne zelene kolačiće, koje možete napraviti u sirovoj i nesirivoj verziji. Ukoliko ne pečete lješnjake imaćete sirove zelene kolačiće.
Detalji
Sastojci
- 150 g lješnjaka
- 80 g kokosovog brašna
- 100 g očišćenih hurmi
- 1 veći ili 2 mala avokada
- 1 limun
- 80 g meda
- 80 ml kokosovog ulja
- Ukras po želji (voće, orašasti plodovi, čokolada i sl.)
Priprema
- 1Lješnjak možete koristiti sirov ili ga ispeći u rerni i odstraniti mu kožicu.
- 2U sjeckalicu dodajte prvo lješnjake, sjeckajte na opciji PULS. Onda dodajte kokos, pa ponovite. Na kraju dodajte hurme i sjeckajte dok se smjesa ne sjedini.
- 3Smjesu razdijelite u 8 kalupa za mafine i dobro je pritisnite uz dno kalupa.
- 4Ostavite u frižideru dok pripremate kremu.
- 5U sjeckalicu dodajte avokado, sok od limuna, med i kokosovo ulje i sjeckajte dok se ne pretvori u jednoličnu kremu.
- 6Kremu izlijte po podlozi i stavite u zamrzivač par sati.
- 7Nakon toga ih možete držati u frižideru, a mogu se jesti i direktno iz zamrzivača. U tom slučaju imaćete desert poput sladoleda.
- 8Kolačiće možete ukrasiti borovnicama, malinama, kokosom, lješnjacima, topljenom čokoladom ili nekim drugim dodatkom po svojoj želji.