Loading

“Kraljevski med” Hrvatska povlači s tržišta

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske obavijestilo je javnost  sredinom ovog mjeseca  da se proizvod ‘Kraljevski med’ – dodatak prehrani, s rokom valjanosti februar 2016. povlači s tržišta jer predstavlja rizik za zdravlje ljudi.

Kako je izvijestilo Ministarstvo, putem HR RASFF sistema zaprimljena je obavijest Uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja o nalazu tadalafila u koncentraciji od 60,2 mg/kg u navedenom proizvodu, a njegovo postojanje nije dopušteno u proizvodima koji su odobreni kao dodaci prehrani.

Klinička ispitivanja pokazuju da korištenje tadalafila u dozi od 5 do 20 mg djeluje na pojačavanje hipotenzijskog djelovanja nitrata te je strogo kontraindicirano korištenje tadalafila kod osoba koje koriste pripravke nitrata u bilo kojem obliku.

Nuspojave koje se mogu javiti kod korištenja tadalafila su promjene  vida ili potpuni gubitak vida, zvonjenje u ušima ili iznenadni gubitak sluha, bol u prsima, povraćanje, znojenje, gubitak daha, konvulzije, crvenilo lica, vrata ili prsa, glavobolja, proljev, bol u mišićima i prsima.

Tadalafil je aktivna tvar u lijekovima koji se izdaju samo uz ljekarski nadzor i individualno utvrđivanje doza te nije dopušten za upotrebu u dodacima prehrani, kako je i propisano Pravilnikom o dodacima prehrani (NN 126/13) i Pravilnikom o tvarima koje se mogu dodavati hrani i upotrebljavati u proizvodnji hrane te tvarima čije je korištenje u hrani zabranjeno ili ograničeno (NN 160/13).

Inače, ‘Kraljevski med’ proizvod je koji se koristi za jačanje spolne moći muškarca.

Podaci o proizvodu:

Proizvod: KRALJEVSKI MED – dodatak prehrani

LOT: 0105

Pakiranje: Proizvod je pakiran u 6 AL-vrećica po 10 g koje su upakirane u papirnatu kutiju.

Oznaka roka valjanosti: 02.2016.

Godina proizvodnje: 2013.

Zemlja podrijetla: Kina

Uvoznik: MEDIVITAL PHARM d.o.o., Preradovićeva 20, 10000 Zagreb

Izvor: http://www.vecernji.hr/

Dobre Kalorije