Loading

Kulinarski blog “Voće i povrće”

Kako je netko ko nije znao ispeći jaje počeo pisati kulinarski blog?

Stihijski, a da kako drugačije!

Jednog poslijepodneva (ili je već bilo gluho dobo noći) gušila sam se od dosade, ničeg nije bilo na televiziji, a i jelo mi se nešto slatko.
Kako to obično i biva u kući nisam imala ni jednog jedinog komadića slatkog. Zasukala sam rukave, odmjerila brašno, maslac i šećer i nekih 120 minuta kasnije nastali su moji prvi keksi. Uopće nisu bili loši, dapače bili su izvrsni.
Nakon ovog uspjeha toliko su mi porasla krila da sam zaključila da nema toga što ja ne bi mogla skuhati. Kako su se nizali novi uspjesi tako sam bila sve svjesnija da oni prvi keksi i nisu bili bog zna kaj ali ambiciozno sam nastavljala dalje i svakodnevno savladavala nove kulinarske izazove.
Kako ne mogu živjeti samo od keksa i sendviča morala sam skuhati i nešto konkretno, a za mene su konkretne uvijek bile tikvice i pašta pa je pala neka takva kombinacija, a onda još puno, puno sličnih.
Pošto je moj mesojed samo frkao nosom na silne tjestenine uhvatila sam se u koštac s mesom i ribom.
Vrijeme je prolazilo, a ja sam iz dana u dan sve više kuhala, zivkala sam mamu i baku da provjerim kako se ono radi hobotnica (ko da sam to ikad prije znala) ili njoki, a onda sam odlučila sa svima podijeliti svoje „umijeće“…

Mogu reći da me kuhanje zbilja veseli ali još više me veseli kombiniranje i isprobavanje nečeg novog i nepoznatog. Zapravo nema hrane koju ja ne volim (osim hladetine) i istinski uživam u cijelom procesu nastajanja jednog jela.

U mojoj kuhinji naglasak je, uglavnom, na zdravim namirnicama, na zdravoj pripremi istih, a kako volim slatko pripremam i dosta slatkih jela. Uz obavezno voće, povrće, žitarice i tjesteninu rado pripremam meso i ribu. Volim eksperimentirati s drugim svjetskim kuhinjama, posebno me fasciniraju indijska i blisko istočna kuhinja, a grčku i talijansku kuhinju smatram gotovo svojima.

Sve više se trudim kuhati sa sezonskim namirnicama no čini mi se da je u današnje vrijeme to nemoguća misija. Sve je dostupno tokom cijele godine i više ne vidim razliku između zimskih i ljetnih rajčica.

Uz blog sam otkrila i fotografiju koja mi je postala velika strast i nerazdvojiv dio kreativnog procesa. I na ovom polju još učim, a sve što sam do sad naučila rado ću podijeliti sa svima zainteresiranima, sve što trebate je pitati. :)

Nadam se da ćete pronaći nešto po svom ukusu u ovoj moj maloj oazi,
ugodan boravak na blogu!

Izvor: http://voce-povrce.com/ 

Dobre Kalorije