Loading

“Kuvarski dnevnik bebe Marte”

Nakon što se 4500 primjeraka prethodna četiri izdanja knjige našlo u domovima i kuhinjama širom našeg regiona i šire iz štampe je izašlo i peto dopunjeno izdanje Dnevnika.

Knjiga „Kuvarski dnevnik bebe Marte” dr. Marije Mandić, predstavlja priručnik o uvođenju nemliječne dohrane kod dojenčadi, njihovom postupnom uobročavanju i ishrani bebe do godinu dana.

Ovo je prvi kuhar za bebe na našim prostorima koji je, jednim svojim delom, pisan u obliku dnevnika. Prikazano je 115 dnevnih menija koje je beba Marta, inače treće dijete autorke, dobijala svakodnevno do svojih devet mjeseci i nakon toga do svog prvog rođendana. Ovdje se vidi kako se i kada koja namirnica uvodila, te kako se beba Marta, treće dete autorke, uobročavala (kad i kako je uveden koji obrok).

Pored ovoga, na početku knjige nalazi se KNJIGA UTISAKA mamica koje su koristile prethodna četiri izdanja Dnevnika.

Zatim sedi “Oda dojenju” i najsavremenije preporuke oko uvođenja nemliječne dohrane, te odgovori na najčešća pitanja sa kojima se majke sreću u ovom razdoblju. Skoro svaki dan postoji i mamin komentar koji prati Martinu reakciju na hranu i mamine nedoumice koje kasnije nađu svoj put kao i kod svake mame u ovoj fazi života njenog čeda.

Praktični savjeti iz knjige će čitateljima biti od ogromne koristi, a beba će uživati u svim zdravim i finim obrocima koji se spreme za nju.

Knjiga sadrži 160 strana, pisana je latinicom. Prvo izdanje je izašlo u novembru 2013 god. I do sada je otišla u 26 zemlja sveta, na 4 kontinenta.

Više o Dnevniku pogledajte ovdje.

Dobre Kalorije