Loading

“Kuvarski dnevnik bebe Marte”

 

Knjiga “Kuvarski dnevnik bebe Marte” autora master dr med. Marije Mandić, predstavlja jedinstven priručnik o uvođenju nemliječne dohrane i uobročavanju dojenčeta.

Pored “Ode dojenja”, najsavremenijih preporuka na ovom polju, preko odgovora na najčešća pitanja sa kojima se majke sreću u ovom razdoblju, knjiga prati prvih 100 dana uvođenja čvrste hrane bebi Marti i to u obliku Dnevnika i RECEPATA ZA SVAKI OBROK PONAOSOB.

Beba Marta je treće dijete mami Mariji koja je ovim Dnevnikom svoje iskustvo uvođenja čvrste hrane htjela podijeliti sa drugim mamicama i tako im olakšati ovaj proces.

Prateći ovaj priručnik, prilikom ishrane svoje bebe, odnosno pravilnom ishranom u najranijem životnom dobu djeluje se preventivno na razvoj mnogih bolesti kasnije u životu kao što su dijabetes, infarkt srca, moždani udar, prerano starenje, povišeni krvni pritisak i druge.

Upravo na ovaj način pruža se bebama najbolji početak njihovog života. Osim majkama, njegovateljima i hraniteljima, koji su direktno vezani za uvođenje nemliječne dohrane svojim bebama, Dnevnik je dobar putokaz i za očeve beba, za nene/bake i djedove koji će na bilo koji način biti ili već jesu, uključeni u ishranu bebe.

Priloženi recepti su stvoreni prema preporukama iz “Kuvarskog dnevnika bebe Marte”, spremila ih je Martina mama, a ona u slast pojela. Kako naručiti?

Knjiga ima 150 strana, veličine A5 formata, pisana latinicom, izdata u Srbiji. Zbog velikog interesovanja, knjigu šaljemo u sve zemlje bivše YU uz obezbedjenu mogućnost uplate u domaćoj valuti u Hrvatskoj i u BIH, u protuvrijednosti od 6,5 eura, bez dodatnih troškova za slanje.

Knjigu je moguće naručiti direktnim kontaktiranjem autora na tel +38163/593068, slanjem poruke preko Facebook-a u inbox stranice knjige (www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte), ili putem e-maila: kuvarskidnevnikbebemarte@gmail.com.

Više informacija možete saznati na Facebook stranici Kuvarski dnevnik bebe Marte.

10440855_10152569244534892_4729606130643554096_n

Izvor: http://www.svezabebe.ba/beba/

Dobre Kalorije