Loading

Lepine od karfiola

Ukoliko želite odličnu podlogu za fingerfood, kanapee, bruskete, hamburger ili sendvič, a niste ljubitelj bijelog brašna ili izbjegavate gluten, ovo je odličan recept za vas. I djeca će uživati, a neće se buniti što jedu karfiol.

 

 

Pripremila ga je naša dopisnica Emina Okanović-Čivić.

Detalji

  • Vrijeme pripreme: 00:20
  • Vrijeme kuhanja: 00:20
  • Kuhinja: moderna
  • Serviranje: 4

Sastojci

  • 400 g karfiola
  • 250 g mrkve
  • 100 g tikvice
  • 3 jaja
  • 100 g mljevenog badema
  • 50 g parmezana
  • 1 i 1/2 kašika chia ili lanenih sjemenki
  • 1 i 1/2 kašika susama
  • šaka peršuna

Priprema

  • 1Karfiol, tikvicu i mrkvu sameljite u multipraku (najbolje svako zasebno pa sastavite)
  • 2Dodajte jaja te ostale sastojke, posolite i malo pobiberite. Sve izmiješajte.
  • 3Podijelite na 8 dijelova, rukama oblikujte 'lepinice'.
  • 4Poredajte oblikovane lepine u pleh na papir za pečenje. Prije pečenja ih polijte sa malo maslinovog ulja.
  • 5Pecite na 220 C oko 20 minuta.
Dobre Kalorije
Right Menu Icon