Loading

Light i piramidalna lubenica

Može li lubenica sa smanjenim udjelom šećera biti jednako slasna i osvježavajuća kao i konvencionalna, s normalnom količinom šećera?

Znanstvenici kažu ”Da”. Genetičari iz američkog Agricultural Research Service centra razvili su lubenicu s oko 5 % šećera (lubenica iz trgovine može imati i do 14 % šećera). Iako sa smanjenim udjelom šećera, ovakva lubenica ima nepromijenjeni udio likopena, crvenog pigmenta koji se smatra korisnim u prevenciji nekih karcinoma.

Okrugle već odavno nisu u modi, kockaste smo već vidjeli, no iz Japana već stižu piramidalne… 55-godišnji Toshimichi Boui iz Nara u Japanu postao je poznat jer je s uspjehom uspio uzgojiti lubenice piramidalnog oblika. Svaka lubenica je uzgojena unutar piramidalne akrilne kutije u koju je umetnuta dok je još bila mlada. Ipak, piramidalne lubenice nisu baš ukusne oput okruglih ili čak kockastih jer zbog nekog razloga nisu posve dozrele. 

Autor: Darija Vranešić Bender, preneseno sa: Gastro.hr

Dobre Kalorije
Right Menu Icon