Loading

Losos na listu

Potrebno (za 2 osobe):

  • 4 manja komada lososa
  • 2 veća lista kelja
  • povrće po želji (prasa, crveni luk, slatki krompir, mrkva, šampinjoni i sl.)
  • začini po želji (morska so, biber, peršun, bijeli luk itd.)
  • maslinovo ulje i limun

 

losos

 

Priprema:

  • Losos marinirajte. Pomiješajte 3-4 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, peršuna po želji i malo sitno isjeckanog bijelog luka. Time prelijte komade lososa i ostavite da se marinira dok ne pripremite ostalo.
  • Povrće sitno isjeckajte, a ono koje je tvrđe prethodno prokuhajte ili sitnije isjeckajte od mekšeg.
  • Začinite ga po želji.
  • Pleh obložite papirom za pečenje. Na papir stavite listove kelja. Na kelj stavite izmiješano povrće, pa odozgo komade lososa. Ostatak marinade polijte po tome.
  • Prekrijte papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni C oko 20minuta.

Pripremila: Nudžejma Softić

Dobre Kalorije
Right Menu Icon