Loading

Mafini s jabukama

Potrebno:

  • 100 g ječmenih pahuljica
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 300 g očišćenih jabuka
  • 2 jaja
  • 80 g badema
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1 kašikica cimeta

mafini

 

Priprema:

  • Pahuljice prelijte prokuhanim mlijekom, ostavite da se ohladi.
  • Dodajte otopljeni maslac i jaja te pustite da odstoji 10-15 minuta.
  • Smjesu sipajte u kalupe za mafine ili u veliki kalup za kolač.
  • Jabuke isjecite na tanke kriškice, te im dodajte sitno isjeckane bademe (može u sjeckalici), šećer i cimet.
  • To poredajte po smjesi koju ste nasuli u kalupe.
  • Pecite na 220° C oko 30 min.

Pripremila: Emina Okanović-Čivić

Dobre Kalorije
Right Menu Icon