Loading

Namirnice koje se ne drže u frižideru

Vrlo često smo prinuđeni da bacimo neke namirnice iz frižidera iako smo sigurni da su trebale puno duže biti svježe i jestive. Jednostavno , neke namirnice ne trpe držanje u frižideru, nego vole sobnu tmperaturu.

To su sljedeće namirnice:

Paradajz – držanje u frižideru mijenja okus i teksturu paradajza

thumbNew-2.php_-600x400
Med – u frižideru se on brže kristalizira, držite ga na sobnoj temperaturi

thumbNew-4.php_-600x400

Bijeli luk – on će proklijati i nastaće buđ ako ga držite u frižideru

thumbNew-6.php_-600x400

Kafa – izgubiće svoj jaki okus i apsorbovaće mirise iz frižidera

thumbNew-9.php_-600x400

Hljeb – postaje suh i tvrd u frižideru. Bolje ga je zalediti ili držati u papirnoj kesi omotanog vležnom krpom.

thumbNew-10.php_-600x400

Ljuti sos – možete ga držati u ormariću i do 3 godine, nema potrebe da ga stavljate u frižider

thumbNew-1.php_-600x400

Crveni luk – postaje mekan i ubuđa se u frižideru

thumbNew-3.php_-600x400

Bosiljak i ostalo svježe začinsko bilje će svehnuti i apsorbirati mirise

thumbNew-5.php_-600x400

Lubenica – gubi svoje antioksidanse u frižideru, a to vam ne treba

thumbNew-7.php_-600x400

Krompir – u frižideru će krompir izgubiti okus i isušiće ga

thumbNew-8.php_-600x400

 

Izvor: http://www.fhfn.org/

Dobre Kalorije
Right Menu Icon