Loading

Neobično punjeni patlidžani i piletina

Potrebno (za 2 osobe):

  • 2 patlidžana srednje veličine
  • 2 komada pilećih prsa
  • 2 mrkve
  • 3-4 struka mladok luka (ili glavica crvenog nasječena na tanke listiće)
  • maslinovo ulje
  • so, biber

 

patlidžan

 

Priprema:

  • Nasijecite patlidžane i prsa po dužini, po mogućnosti da ne dođete do dna, nego otprilike do pola debljine. Patlidžanu odrežite plošku u onom dijelu koji ide na tepsiju da bi stajao, da se ne bi prevrtao.
  • Nasijecite mrkvu po dužini na tanke listiće.
  • U otvore redajte po listić mrkve i pero mladog luka (ili listiće crvenog luka).
  • Polijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite.
  • Pecite u rerni na 200 stepeni C oko pola sata.

 

DSC_0012

 

Savjet više:

  • ako je patlidžan stariji obarite ga nakon što ga zarežete, pa tek onda punite
  • možete puniti i zeljastim povrćem (blitva, špinat, rukola itd.), peršunom ili nekim drugim povrćem po želji
  • Servirajte sa svježom salatom.

 

Izvor: Dobre Kalorije

Dobre Kalorije
Right Menu Icon