Loading

Njoki sa šampinjonima

Potrebno:

  • 1 kg pirea od bundeve
  • 350-400 g brašna
  • 1 jaje
  • šampinjoni
  • sjemenke bundeve
  • začinsko bilje, bijeli luk, so, biber, maslinovo ulje

Priprema:

  • Pire od bundeve napravite tako da skuhate komadiće bundeve i izblendate je, pa je ohladite na sobnu temperaturu
  • Stavite veliki lonac s vodom da prohuha, dobro posolite
  • U pire dodajte jaje, svježu majčinu dušicu i malo soli
  • Pomiješajte s brašnom i zamijesite tijesto, ako vidite da je previše mekano dodajte još brašna
  • Ostavite da odstoji 5-10 minuta
  • U međuvremenu isjeckajte šampinjone na sitne komadiće, dodajte isjeckan bijeli luk, sjemenke bundeve i sitno sjeckano začinsko bilje po želji (kadulja, ružmarin, majčina dušica i sl.)
  • Na tavu stavite malo maslaca i maslinovo ulje i dinstajte šampinjone sa sjemenkama i začinskim biljem
  • Tijesto razdijelite na manje lopte i od svake formirajte dugi štap debljine otprilike 2 prsta
  • Ako vam se tijesto lijepi pobrašnite ruke i podlogu
  • Štap režite oštrim potezima na komadiće debljine jednog prsta
  • Stavite u zavrelu vodu da kuha
  • Biće kuhano vrlo brzo, kada se podigne na površinu vode već je gotovo
  • Dodajte njoke u šampinjone, izmiješajte i servirajte

Savjeti:

  • Ako nemate svježeg začinskog bilja možete dodati suhe začine po vašoj želji
  • Njoke možete rezati na razne oblike po vašoj želji
  • Ovo jelo je pogodno za ishranu djece starije od 2 godine
  • Njoki se mogu napraviti od pire krompira umjesto bundevinog pirea

[Not a valid template]

Piše: Dr Safija Softić-Namas

Dobre Kalorije
Right Menu Icon