Loading

Nosite voće i povrće umjesto slatkiša

Sigurno je da će nas djeca posmatrati kao da smo pali sa Marsa, ali vremenom će se navići kao i na sve.

Djeca k'o djeca. Upijaju svojim okicama sve što radimo ali i šta jedemo, čemu se radujemo i kakve navike imamo. Došlo je na žalost takvo vreme da ne možemo mnogo vremena da posvetimo djeci, tih par sati koje provedemo sa njima van vrtića su dragocjeni, pa im udovoljavamo i mazimo se. I treba!
Ipak, možemo da pokušamo da ih polako navikavamo da se raduju zdravoj ishrani. Sva deca vole slatkiše i kada im poklonimo sladoled ili čokoladu oni skakuću od sreće, prave razne grimase, pjevaju pjesmice obuzeti čarolijom ukusa, a i mi uživamo jer smo ih obradovali.
Sve što je u granicama normale nije ni strašno. Ali šta je normalno, koliko kugli ili koliko kockica dnevno? Svako ima svoje viđenje, a kad pogledamo malo šire, sve je više gojazne dece koja vuku i zdravstvene probleme iako svi roditelji znaju šta je najbolje za njihovu djecu.
Da se ne bi zamarali i optetećivali kako je najbolje, možemo da pokušamo sa malim trikovima koji nam kasnije mogu donijeti velike promjene!

Jako je teško odoljeti slatkišima, ali to ni ne treba da nam bude cilj. Cilj nam je zdrava ishrana kod dece i lagano uvođenje zdravih namirnica kao nečega čemu će se radovati.
Ideja je da sa porodicom i prijateljima svako od nas pokrene akciju u kojoj ćemo u posjete jedni drugima nositi voće i povrće umjesto slatkiša.
Sigurno je da će nas djeca posmatrati kao da smo pali sa Marsa, ali vremenom će se navići kao i na sve.
Mislimo da bi takva navika bila odlična i za djecu i za nas.
Ako imate vremena, bilo bi lijepo da se od donijetog voća i povrća prave čovečuljci, životinje i sve one kreativne užine u kojima će djeca uživati. Verujte, uživaćete i vi!

Pokušajte, zamjenom slatkiša sa voćem i povrćem dobijate u svakom pogledu. Zdravije je, jeftinije, kreativnije i ukusnije. Da, dobro ste pročitali, ukusnije je.
Pomozimo djeci da odrastaju sa zdravim navikama jer u neku ruku mi smo i krivi kao društvo što je toliki broj gojazne djece. Djeca su nešto najljepše i najvrednije na svijetu. Oni u svom odrastanju ipak preuzimaju naše navike, gledanje na svet i običaje. Promijenimo se kako bi naša djeca bila sretna i zdrava.

Izvor: detinjarije.com

Dobre Kalorije