Loading

Novembarski izazov

U Dobrim kalorijama smo godinu 2015. učinili godinom izazova za bolji život.

Evo, polako se približavamo kraju godine. Novembar je jesenji mjesec, koji za mnoge znači česte prehlade, gripe, izostanke iz škole i s posla, borbu sa mnogim vanjskim uticajima.

Zato vas izazivamo da učinite nešto novo i izbjegnete ove negativne efekte jeseni. Izazivamo vas da uživate samo u njenim čarima.

Kako to postići? 

Svaki dan koristite korijen đumbira i med. O dobrobitima đumbira i meda smo pisali više puta, a u novembru želimo da osjetite te dobrobiti na svojoj koži. Đumbir služi kao grijač tijela, donosi energiju, detoksicira tijelo, pomaže imunitetu. Zato ga kuhajte, dodajite slatkim i slanim jelima, cijedite, kako god ga koristite donijeće vam mnogo koristi. A o medu ne mormo puno ni pričati.

Naravno, pripremili smo i nagradnu igru. Uslov je da u komentaru ovog posta na našoj FB stranici napišete svoje iskustvo sa (ne)korištenjem đumbira. Pišite da li ga volite, koristite, sadite i šta god želite.

Ako vam se sviđa izazov, dijelite ga i lajkajte. Izazovite svoje prijatelje da učestvuju.

Poklon za pobjednika: poklon-paket naših enegretskih kuglica sa dodatkom đumbira.

(Napomena: poklon je moguće dostaviti samo na području Sarajeva. Naravno, svi mogu učestvovati, pa pokloniti osvojenu nagradu nekome u Sarajevu. Hvala na razumijevanju.)

Sretno!

Dobre Kalorije
Right Menu Icon