
- Stats: 1458 2
- Posted: 2. Aprila 2017.
- Category: Usluge i projekti, vijesti
Održan prvi nastavak Škole kuhanja
Dana 1.4.2017. godine održan je prvi nastavak škole kuhanja pod nazivom „Pravilno kuhanje – zdrav život“.
Škola kuhanja održava se u Centru za edukaciju i istraživanje Nahla. To je druga po redu škola kuhanja koja se održava u ovom centru, a pokazano je veliko interesovanje za istu.
Škola kuhanja održaće se u četiri nastavka.
Na prvom nastavku polaznice su imale priliku poslušati predavanje o osnovama pravilne ishrane i naučiti kako pripremiti razne vrste slalata, da bi se iz njih maksimalno izvukle nutritivne koristi.
Na predavanju su polaznice mogle naučiti o tome kako pravilnu ishranu prilagoditi svojim uslovima, koliko ishrana utiče na zdravlje, od čega se sastoji hrana koju jedemo, koje namirnice treba izbaciti iz ishrane, a koje obavezno konzumirati, koliko i zašto obroka dnevno konzumirati, kako i zašto se reguliše tjelesna masa, koje su nutritivne bolesti, kako je potrebno kombinovati hranu, koje posuđe je bezbijedno za korištenje. Uz predavanje i pripremu salata, vođena je interaktivna diskusija i razjašnjene mnoge dileme.
Voditeljica škole je dr. Safija Softić-Namas, dugogodišnja saradnica Nahle na programu ishrane, voditeljica Nahlinog savjetovališta o zdravoj ishrani, urednica našeg portala.
Sponzori koji učestvuju u održavanju škole kuhanja su: Biona, Korpa zdravlja, Bakkal i Dobre kalorije. Poklone za učesnice škole kuhanja obezbjediće Organlook, Ecomedico.