Loading

Održan prvi nastavak Škole kuhanja

Dana 7.2.2015. godine sa početkom u 16:00 sati održan je prvi nastavak škole kuhanja pod nazivom “Pravilno kuhanje-zdrav život”.

Škola se održava u CEI Nahla. Sastoji se od 5 nastavaka od kojih se na svakom obrađuje određena oblast i traje 3 sata.

U prvom nastavku su obrađene osnove. Instruktorica, dr. Safija Softić-Namas, je održala predavanje koje je obuhvatilo praktične osnove pravilne ishrane, osnovne skupine nutrijenata, dobre i loše kombinacije namirnica, “zdravo” i “nezdravo” posuđe, pravilnu termičku obradu namirnica, vitamine i minerale i dr.

U praktičnom dijelu su pripremljene tri zimske salate, kako bi se pokazalo da zdrava hrana može biti vrlo ukusna, čak i kada se sprema zimi, kada je prisustvo voća i povrća ograničeno. Korištene su zimske namirnice, kao što su korjenasto povrće, kupus, nar, narandže, limun, zelena salata i sl.

Učesnice su bile oduševljene pripremljenim i naučenim jelima.

Sljedeći nastavci se održavaju u istom terminu.

Fotografije sa ove aktivnosti možete pogledati na: https://www.facebook.com/pages/Nahline-radionice-zdrave-ishrane/299902783477040 

Dobre Kalorije
Right Menu Icon