Loading

Održana radionica o lošoj hrani

Dana 9.11.2016. godine održana je radionica o lošoj hrani za školarce uzrasta od 5 do 12 godina.

Radionicu je vodila dr. Safija Softić-Namas, koja je djeci predstavila loše namirnice i objasnila način na koji one štetno djeluju na organizam. Opisani su procesi koji nastaju zbog konzumiranja loše hrane i načini na koje ona djeluje na zdravlje. Nakon toga su ukratko predstavljene i dobre namirnice, koje bi djeca svakodnevno trebala konzumirati.

 

[Not a valid template]

 

Na kraju radionice su djeca imala priliku vidjeti kako bi trebao izgledati jedan obrok na praktično predstavljenom šarenom tanjiru (My Plate), koji su i sami nacrtali i ponijeli kući kao podsjetnik na ono što su naučili na radionici.

Djeca su pokazala veliku zainteresovanost i bila maksimalno uključena u razgovor o lošoj i dobroj hrani.

Na kraju su degustirali zdravi slatkiš, a majke su mogle popiti kafu i prodiskutovati o naučenom.

Izvor: Dobre kalorije 

 

Dobre Kalorije