Loading

Organskom proizvodnjom do kvalitetnog života

MOSTAR – Već drugu godinu zaredom dvojica mladih Mostaraca, Dejan Kosanić i Izet Pajević uspješno ubiru plodove povrća koje su uzgojili bez ikakvih vrsta pesticida i na potpuno prirodan način.

U odnosu na prošlu godinu, kada su imali samo pet vrsta proizvoda, ove godine asortiman su obogatili mnoštvom novih kultura. Zbog velikog zanimanja Mostaraca za njihove proizvode, Izet i Dejan odlučili su prodavati uzgojeno povrće. Ideja se, kako kažu, pokazala odličnom.

“U odnosu na prošlu godinu, kada smo odlučili pokušati s eko proizvodnjom, ove godine imamo bogatiji izbor. Uzgajamo paradajz, krastavce, paprike, patlidžane, zelenu salatu, špinat, blitvu, a na Nevesinjskom polju uzgajamo krompir, grah, grašak, mahunu, mrkvu, ciklu, luk, artičoku i rotkvicu”, kazao je Pajević. Ove godine osmislili su ideju prodavanja proizvoda u košaricama.
“Sadržaj naše košarice ovisi o povrću koje nam prispijeva. Naša prva košarica sastojala se od blitve, špinata, zelene salate, raštike, krastavaca i peršina. Sadržavala je i domaća jaja i mlijeko od životinja koje se hrane isključivo prirodnom hranom bez koncentrata, a cijena košarice iznosila je 8 KM”, dodao je Pajević.

Iduće pripremljene košarice sadržavat će neko drugo povrće, a dvojica mladića nastojat će da cijena bude pristupačna svima jer kako kažu, glavni cilj njihove ideje je da ljudi jedu zdravo. Prilikom uzgoja kultura koriste većinom autohtona sjemena, a uzgojene kulture štite od štetočina preparatima od ljekovitog bilja koje sami naprave.
“Uistinu smo iznenađeni potražnjom za našim proizvodima. Kada smo na našoj Facebook grupi “Organsko kao nekad” objavili da ćemo raditi košarice, doslovno smo bili zatrpani narudžbama. Nažalost, zbog ograničenosti s proizvodima, svi zainteresirani nisu mogli dobiti košaricu, no oni koji su dobili proizvode izuzetno su zadovoljni”, kazao je Pajević.

Svi koji ste zainteresirani za eko proizvode možete naručiti preko kontakta na broj  063/210-817 ili preko Facebook stranice “Organsko kao nekad”. A.B..

Dobre Kalorije
Right Menu Icon