Loading

Osvrt na radionicu u H.U. “Trag dobra”

Danas je u humanitarnom udruženju “Trag dobra” održana radionica pripreme jela sa integralnim brašnom.

Radionici je prisustvovalo 14 učesnica. Uz pripremu hljeba i američke pite, učesnice su sa instruktoricom radionice, dr Safijom Softić-Namas, razgovarale o zdravstvenim prednostima korištenja integralnih namirnica u odnosu na prerađene. Osim ova dva jela instruktorica je pokazala pravljenje deserta od cijelih punjenih jabuka sa pokrovom od integralnog brašna.

Cilj radionice je bio predstavljanje zdravih namirnica, kao što je integralno brašno, kao namirnica od kojih se mogu napraviti vrlo ukusna jela, koja su ujedno zdrava. Iz tog razloga su predstavljene i razlike u načinu pripreme jela sa bijelim i crnim brašnom.

Namirnice koje su korištene su: integralno pšenično brašno, maslac, bademi, sjemenke suncokreta, susam, jabuke, brusnice, crni Muscovado šećer, cimet i druge.

[Not a valid template]

 

Dobre Kalorije
Right Menu Icon