Loading

“Pametni” krekeri

Potrebno:

  • 100 gr integralnog pšeničnog brašna
  • 50 g griza/semolina
  • 50 g miksa žitnih pahuljica (ječam, zob, raž)
  • 50 g susama
  • 50 g suncokretovih sjemenki
  • 25 g lana
  • 25 g maka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 1 kašikica sitne morske soli
  • 350 ml hladne vide

 

Priprema:

  • Pomiješajte sve suhe sastojke.
  • Dodajte ulje i svu vodu, promiješajte i ostavite da stoji desetak minuta.
  • Uključiti pećnicu na 150 stepeni C.
  • U veliki pleh, stavite masni papir i na sredinu izlijte tijesto, vlažnom špatlicom tijesto rastanjite.
  • Pecite desetak minuta, pa izrežite na stanglice ili kvadrate, vratite u pećnicu i pecite još oko 60 min.

 

krekeri

 

Pripremila: Šehiza Duraković-Salkić

Dobre Kalorije