
Pesto Dobre kalorije
Ne morate otići u Italiju da bi probali onaj divni pesto genovese koji hranu učini zelenom i dadne joj predivan ukus i miris. Možete ga napraviti sami.
A mi smo napravili neke izmjene tako da sada možete praviti pesto Dobre kalorije i uživati u još više ukusa i zelenila.
Detalji
Sastojci
- 200 g obarene blitve
- 200 g raznog začinskog bilja
- 50 g prepečenih bundevinih sjemenki
- 50 g oraha
- 3 čehna bijelog luka
- maslinovo ulje
Priprema
- 1Prvo izblendajte blitvu uz dodatak malo maslinovog ulja.
- 2Dodajte smjesi i oprano začinsko bilje, samo listove, pa izblendajte.
- 3Dodajte ostale sastojke i izblendajte da dobijete jednoličnu finu masu.
- 4Prespite u teglu i zalijte maslinovim uljem. Držite u frižideru.
- 5Koristite kao sos po želji, bilo za tjestetnine, rižoto, uz meso itd.
- 6Pazite na količinu sosa, jer jačina začinskog bilja može preuzeti sav okus i biti prejaka.