Loading

Pesto Dobre kalorije

Ne morate otići u Italiju da bi probali onaj divni pesto genovese koji hranu učini zelenom i dadne joj predivan ukus i miris. Možete ga napraviti sami. 

A mi smo napravili neke izmjene tako da sada možete praviti pesto Dobre kalorije i uživati u još više ukusa i zelenila. 

Detalji

Sastojci

  • 200 g obarene blitve
  • 200 g raznog začinskog bilja
  • 50 g prepečenih bundevinih sjemenki
  • 50 g oraha
  • 3 čehna bijelog luka
  • maslinovo ulje

Priprema

  • 1Prvo izblendajte blitvu uz dodatak malo maslinovog ulja.
  • 2Dodajte smjesi i oprano začinsko bilje, samo listove, pa izblendajte.
  • 3Dodajte ostale sastojke i izblendajte da dobijete jednoličnu finu masu.
  • 4Prespite u teglu i zalijte maslinovim uljem. Držite u frižideru.
  • 5Koristite kao sos po želji, bilo za tjestetnine, rižoto, uz meso itd.
  • 6Pazite na količinu sosa, jer jačina začinskog bilja može preuzeti sav okus i biti prejaka.
Dobre Kalorije
Right Menu Icon