Loading

Pileća krilca na azijski način

Potrebno:

  • Skuhana krilca (od supe), oko 800 g
  • Za sos: 10 kašika paradajz-sosa (ako koristite koncentrat onda 2-3 kašike), 5 kašika soja sosa, 2 kašike meda, đumbira 2 cm (izrendanog na sitno), 1-2 čehna bijelog luka (sitno sjeckanog), 1 kašika kikiriki-putera (po želji), maslinovo ulje, 1 kašika bibera, 1 mala kašika susama za posuti i malo sirovog kikirikija;

 

krilca

 

Priprema:

  • Pomiješajte sve sastojke za sos i na kraju dodajte krilca, lijepo ih namažite sosom.
  • Stavite u rernu da se malo zapeče, oko 15 minuta na 200 stepeni C.

Servirajte sa basmati rižom i kikirikijem zapečenim na tavi. Pospite susamom.

 

Priprema priloga (grašak):

  • Potrebno: crveni luk (1 srednja glavica), 1 čehno bijelog luka, 100 g paradajz sosa, soli i bibera po želji, 1 kašika kurkume, 1 pakovanje zaleđenog graška, 1 kašika maslinovog ulja;

Dinstajte crveni luk na maslinovom ulju, dodajte biber, so i kurkumu. Dodjte paradajz-sos, grašak i bijeli luk. Sve dinstajte dok grašak ne bude kuhan. Servirajte uz krilca i rižu.

 

krilca

 

Pripremila: Narcisa Turković

 

Dobre Kalorije