Loading

Pileći narezak

Potrebno:

  • 500-600 gr mljevenog mesa (piletina ili junetina)
  • mala glavica crvenog luka
  • čehno bijelog luka
  • mali korijen peršuna ili komad pastrnjaka
  • 60 gr graška
  • 60 gr kukuruza
  • 60 gr zobenih pahuljica
  • 60 ml mlijeka
  • 1-2 kašike paradajz sosa
  • so, biber i po želji ostali začini.

 

narezak

 

Priprema:

  • Pahuljice prelijte mlijekom, pustite da odstoje 5-10 minuta
  • Sve osim paradajz sosa izmješajte, posolite i pobiberite, te stavite u formu za hljeb.
  • Premažite paradajz sosom i pecite na 220° C oko 35-40 minuta.

 


Prilog: Heljda

  • 200 gr heljde
  • 300 ml povrtnog temeljca
  • 3-4 mrkve
  • 1 glavica luka
  • 2-3 čehna bijelog luka
    Heljdu potopite u vodu da odstoji 10-15 minuta. Dobro ocijedite. Luk i bijeli luk sitno isjeckajte, dinstajte na 2-3 kašike maslinovog ulja. Luku dodajte izrendanu mrkvu, promiješajte, te dodajte heljdu i sve dinstajte dodatnih 2-3 minute. Prelijte temeljcem i kuhajte oko 15 minuta (zavisno od kvaliteta heljde).

 

narezak

 

Pripremila: Emina Okanović-Čivić

Dobre Kalorije
Right Menu Icon