Loading

Piletina sa kelerabom

 

Potrebno:

  • Komad piletine po osobi
  • Keleraba
  • Mrkva
  • Crveni luk
  • Bijeli luk
  • Začinske biljke
  • sok od limuna
  • Maslinovo ulje
  • So i biber

Postupak:

  • Pripremiti marinadu tako što pomiješate maslinovo ulje, sok od limuna, sitno isjeckan bijeli luki  začinsko bilje
  • Komade piletine, kelerabe, mrkve i crvenog luka staviti u marinadu, promiješati da marinada prelije sve površine, ostaviti da stoji oko pola sata do sat vremena
  • Sve staviti u vatrostalnu tepsiju i peći oko 30 minuta na 200 stepeni celzijusa

Savjeti:

  • Povrće za ovo jelo se može uzeti po izboru
  • Probajte neke nove biljke, kao što je keleraba
  • Ovo jelo je idealno za ishranu djece i u tom slučaju pazite na alergije i uzrast svoga djeteta.
Dobre Kalorije
Right Menu Icon