Loading

Pita s bundevom

Bundeva je tema sedmice u Dobrim kalorijama. Dijelimo recepte za zdrava jela, koja su puna nutrijenata, a ni ukusom ne zaostaju za velikim specijalitetima.

Pripremila: Emina Okanović-Čivić

Detalji

  • Vrijeme pripreme: 00:30
  • Vrijeme kuhanja: 00:15
  • Kuhinja: moderna
  • Serviranje: 8

Sastojci

  • KORA
  • 10-15 hurmi
  • 80 g zobenih pahuljica
  • 100 g oraha
  • 100 g badema
  • 25 ml kokosovog ulja (otopiti na pari)
  • KREMA
  • 500-600 g skuhane bundeve
  • unutrašnjost štapica vanilije
  • 100 ml kokosovog ulja (otopiti na pari)
  • 60 g tahina
  • 60 g meda
  • Sok od jednog limuna

Priprema

  • 1Sastojke za koru sameljite u multipraktiku ili isjeckajte ručno. Rasporedite u kalup za koru promjera 28 cm. Stavite u frižider kratko vrijeme da se stegne.
  • 2Sastojke za kremu sve sjedinite štapnim mikserom i pospite po kori, te stavite u zamrzivač.
  • 3Može se služiti nakon 2-3 sata u zamrzivaču. 20 minuta prije služenja izvadite iz zamrzivača i servirajte.
Dobre Kalorije
Right Menu Icon