Loading

Prezentacija o ishrani u Medicinskoj školi Bjelave

Dana 20.10.2015. godine u Medicinskoj Školi na Bjelavama odražana je prezetacija o pravilnoj ishrani, koja je napravljena povodom Svjetskog dana hrane i Dana jabuke. Prezentacija je napravljena u saradnji nekoliko sekcija, a voditeljica je bila prof. Ilvana Zukanović.

Na početku prezentacije su učenice učesnice ekološke sekcije održale prezentaciju o hrani koju konzumira većina srednjoškolaca. U školi su provele anketni upitnik i u toku prezentacije su iznijele rezultate upitnika, koji su poražavajući. Došlo se do zaključka da veliki broj ispitanih učenika uopće ne doručkuje, a prvi obrok u danu im bude čips, pecivo, gazirano piće i sl. Vrlo mali broj učenika nosi užinu od kuće.

Neki od učenika su iznijeli svoje viđenje pravilne ishrane i rekli nam šta oni smatraju zdravim obrokom. Od prisutnih učenika samo mali broj njih je izjavio da se pravilno hrani.

 

DSC02278

 

Nakon toga je gošća, nutricionistica Amela Ivković-O'Reilly održala kratko predavanje, kojim je podstakla učenike na pravilnu ishranu. Podsjetila ih je da je da ono što jedemo utiče na svaki segment života, a otrovi koji se pri tome unesu utiču na sve organe, ljepotu, učinkovitost, raspoloženje.

 

medicinska škola

 

Zadnji dio prezentacije održala je profesorica dr. Safija Softić-Namas, koja je prisutnima praktično pokazala način pripreme zdrave užine, energetskih kuglica, koje su lagane za napraviti, tako da ih učenici i sami mogu pripremiti i nositi u školu.

 

medicinska škola

 

 

Na kraju su učenici rado probali kuglice i obećali da će ova prezentacija biti početni korak u izmjeni njihovih navika u ishrani.

[Not a valid template]

Dobre Kalorije