Loading

Prirodni gumeni bonboni

Možda ste čuli za ove gumene voćne bonbone bez štetnih sastojaka. Mogućnosti su brojne. Na vama je da uključite maštu, a mi vam donosimo smjernice.

Pripremila: Emina Okanović-Čivić

Detalji

Sastojci

  • 300 gr hurmi
  • 200 gr borovnica
  • 2 banane

Priprema

  • 1U jednu polovinu smjese od hurmi dodajte borovnice, a u drugu banane i svaku smjesu zasebno meljite u multipraktiku, 1 do 2 minute.
  • 2Ako su vam hurme tvrde, onda im dodajte malo vode i kratko prokuhajte da smekšaju.
  • 3Osim borovnica i banana vi možete koristiti voće po svojoj želji.
  • 4Svaku smjesu zasebno istresite na silikonsku podlogu za pečenje ili na papir za pečenje i razmažite u tanki sloj.
  • 5Sušite u rerni na 80° C oko 6 h. Umjesto rerne možete korsititi dehidrator.
  • 6Kada izvadite iz rerne izrežite makazama na trakice i zarolajte u spiralu.
Dobre Kalorije
Right Menu Icon