Loading

Projekt 130 +

Projekt 130+ je projekt grupe “Trčanje i to” (#TiTo), kroz koji se prati proces promjena životnih navika kod pet osoba koje imaju više od 130 kilograma. Projekt će trajati godinu dana, počevši od 22. januara 2018. godine.

Projekt je započeo sistematskim pregledom u poliklinici Sunce, koja je partner projekta. Učesnici i učesnice su pregledani od strane stručnog osoblja, čime su isključene kontraindikacije za bavljenje fizičkom aktivnošću.  

Na jednako bitnom drugom i trećem mjestu su fizičke aktivnosti pod nadzorom stručnih trenera. Jedan dio treninga održavat će se u BTC fitness centru, gdje će pet odabranih pratiti treneri jednog od najboljih sarajevskih trenera Džemala Gekića.

Treninge, na početku hodanja, a sada već i trčanja vodi Nudžejma Softić i grupa #TiTo na otvorenom. Cilj je ovu godinu promijeniti životni stil , kako bi promjene koje se dese u toku godine ostale za cijeli život. Pri tome se očekuje smanjenje tjelesne mase, popravljanje kondicije, kvalitetea života i sveukupnog zdravlja učesnika i učesnica projekta. 

 

Program ishrane vodi liječnica i uskoro nutricionistica Safija Softić-Namas, urednica našeg portala.

Čitav proces će kroz objektiv pratiti profesionalni fotograf i trkač Igor Isanović.

Tokom ovih godinu dana družit ćemo se i sa psiholozima, maserima, vlasnicima radnji sportske opreme, na bazenu sa trenericom plivanja, ali i svima drugima koji budu željeli biti dio ovog projekta.

Čitav proces započet je ugovorom kod advokata, jer se svi koji učestvujemo u projektu želimo osigurati da ćemo isti privesti kraju.

Dobro nam došli da pratite i da date prijedloge i preporuke, ali i da nam se pridružite.

Cijeli projekt je popraćen medijski, uz dozvolu svih učesnika. Sve o projektu možete pratiti na stranici TiTo Project 130+. Možete upoznati učesnike i učesnice i dati im podršku, koju svesrdno imaju od grupe “Trčanje i to”. 

Svi stručnjaci uključeni u projekt svoj rad obavljaju volonterski. Ako mislite da možete doprinijeti projektu i želite se uključiti kao sponzor javite se na nudzejma.softic@gmail.com

X